NIEUWS EN REVIEWS

Ontspanningsdagen, Yoga Nidra, workshops, Mindful Yoga wandelen en meer

1) Access Bars®: afspraak maken is mogelijk!

Access Bars® geeft je meer rust en ruimte in je hoofd en lichaam. Je hoofd wordt op 32 punten zacht aangeraakt, waardoor energie tussen de punten gaat stromen. Ieder punt staat voor een thema bijv. veroudering, controle, lichaam en seksualiteit en vreugde en verdriet. Alle gedachten, ideeën, overwegingen, emoties en houdingen maken plaats voor nieuwe mogelijkheden en keuzes. Je kunt het vergelijken met het opschonen van de harde schijf van je computer. Wat de sessie voor jou doet staat van te voren niet vast. Veel gehoorde reacties zijn: ontspannen of energieker voelen, meer ruimte en vrijheid ervaren, beter slapen, fysieke klachten verminderen en minder angsten of stress ervaren. ‘Op zijn minst zal je je ontspannen voelen in het beste geval verandert je leven ten goede’. Tijdens de sessie lig je aangekleed op een massagetafel. Je kunt in stilte liggen maar ook praten is geen probleem. Hoe vaak je een sessie wilt bepaal je zelf. Dit zal je vanzelf voelen als je een sessie hebt gedaan. Interesse om met meer gemak en vreugde te leven? Zie deze impressie van Access Bars (hier tijdens een trainingsmoment)

Kosten: Kennismaking van 75 – 90 min €55,-

2) Wekelijkse groep Mindful Yoga wandelen op dinsdagochtend (losse les altijd mogelijk)

Elke dinsdagochtend van 10.00-±11.15 uur wandelen we in de mooie omgeving van Rheden. Heb je behoefte aan meer innerlijke rust en energie, en ben je graag buiten? Dan zijn deze wekelijkse wandelingen iets voor jou.

Tijdens de wandelingen van ongeveer 3 km reik ik je mogelijkheden aan om met meer aandacht te wandelen en intenser van al het moois in en om je heen te genieten. Tussendoor doen we op een rustige plek yoga, een ademhalingsoefening of een aandachtsoefening. Bij aanvang kun je gezellig met elkaar praten en verder doen we de wandeling en oefeningen met aandacht. Vooral in stilte, maar natuurlijk attenderen we elkaar ook op mooie dingen of wisselen we uit wat we beleven. Bij mindfulness richten we onze aandacht op datgene wat zich nu afspeelt. Je blijft daardoor minder nadenken en vastzitten aan zaken uit het verleden of die nog gaan komen. Hierdoor worden stress, piekeren, angst en zelfs pijn gereduceerd. Bij heel slecht weer gaan we naar binnen in de studio van Yogatuin Rheden voor een mindful yogales.
De tarieven en wisselmogelijkheden zijn gelijk aan de overige wekelijkse lessen. Tarieven

2) Ontspanningsdag: zaterdag 13 april en zondag 23 juni

Een dag helemaal voor jou met yoga, mindfulness, ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Er is tijd is voor jezelf en ook gezelligheid met anderen. Je kunt genieten van een heerlijke lunch. Na afloop voel je je heerlijk ontspannen  en weer bijgetankt.  Je hoeft geen ervaring met yoga te hebben. Ik heb de dag zo samengesteld dat het voor iedereen haalbaar is. Een beetje kracht maar vooral herstellende en ontspannende oefeningen. Het is hiermee juist een heel laagdrempelige dag om (weer) kennis te maken met de rust in jezelf! Niks moet alles mag. Dat hebben we allemaal af en toe even nodig, toch?

Wat kun je verwachten?
-Inloop met thee
-Korte uitleg over yoga en mindfulness
-Yoga met een thema bijv. acceptatie
-Vrije tijd met koffie, thee, iets lekkers
-Mantra en een mindfulnessoefening
-Gezellige en lekkere lunch (
-Yoga met een thema bijv. dankbaarheid
-Eindontspanning bijv. Yoga Nidra of een bodyscan

23 juni bestaat het ochtendprogramma uit een mindful yoga wandeling (bij mooi weer bij Rhederlaag). We doen daar yoga en mindfulnessoefeningen. 

Tijd: 9.30 – 14.30 uur.

Kosten: 40 euro incl. lunch.

3) Yoga Nidra (yogaslaap = ontspanning en oppepper) donderdag 21 februari, dinsdag 26 maart van 19.30 – 20.30 uur en zaterdag 4 mei van 9.30 – 10.30

Yoga Nidra is een techniek van diepe ontspanning waarbij je op een matje ligt. Je lichaam ‘slaapt’ en je geest is bewust aanwezig. De Yoga Nidra bestaat uit verschillende fases met ademhalings- en aandachtsoefeningen, het plaatsen van een sankalpa (een korte positieve intentie die zich richt op een probleem dat je wilt oplossen), soort bodyscan en visualisatie. Een 1/2 uur Yoga Nidra is te vergelijken met zo’n 2 – 3 uur slaap. In deze toestand kunnen spanningen namelijk geleidelijk worden losgelaten; spierspanningen, emotionele spanningen en mentale spanningen! Weer opgepept verlaat je de les.

Een les duurt ongeveer een uur. We beginnen met een paar oefeningen om het lichaam los te maken. De Yoga Nidra zelf duurt ongeveer 30  minuten en we sluiten af met een kopje thee. 

Kosten: €9,50 

4) Eerste zaterdag van de maand wisselende les: 9.30 – 10.45 uur 

2 maart: Mindful Yoga ‘compassie geven en ontvangen’ met olie wild orange

6 april: Mindful Yoga lente wandeling

4 mei: Yoga Nidra (1 uur)

1 juni: Yoga voor moeders en (tiener)dochters/zoons

6 juli: Tuinyoga 

Iedere eerste zaterdag van de maand kun je een losse les volgen. Elke maand weer een andere les.

Kosten: €9,50 

5) Yoga & Essentiële oliën: donderdag 4 april van 19:30 tot 21:30 uur 

Deze workshop is een samenwerking tussen The Feel Good Factory en Yogatuin Rheden. Yoga en oliën hebben een positieve invloed op ons lichaam, geest en emoties. Ze versterken elkaar om zo specifieke klachten te voorkomen of om je gezond te houden. Je krijgt informatie over de werking en we doen yoga ondersteund door verschillende oliën. Na een fijne eindontspanning en een kopje thee ga je met een zelf gekozen oliesample én met nieuwe inspiratie naar huis. De workshop is geschikt voor iedereen: je hoeft dus geen ervaringen te hebben.

Kosten: € 25,-. 

6) Dauwtrappen op Hemelvaartsdag 30 mei 9.00 – 10.15 uur

We starten de Hemelvaartsdag met een yogales in de tuin. Met de dauw nog op de grond wordt dit een fijne en opfrissende start van de dag.

Kosten: €9,50

Meer info over het aanbod

yoga

Meld u hier aan

9 thoughts on “NIEUWS EN REVIEWS

 1. Proficiat Inge.
  Dat ziet er prachtig uit
  Als je wat dichterbij woonde zou ik graag komen.Misschien een keer voor een Workshop in het voorjaar.Ik wens je van harte een succesvolle Yoga praktijk.
  Hartelijke groet
  Gonnie Zondag

 2. Hai Inge,

  ivm mijn opleiding kan ik niet op maandag. Indien je het volgende keer op een andere dag organiseert, schrijf ik me meteen in 🙂

  Groet, Annelieke

 3. Hallo Inge,

  Mijn eerste kennismaking met yoga.
  De yogalessen van Inge van Helvoort worden gegeven in een prachtig studio achterin een mooie tuin.
  Elke les is weer anders en heeft een thema. Inge vertelt met haar zachte stem wat het effect is van elke oefening. Tussendoor en aan het eind zijn ontspanningsmomenten of meditaties.
  Na afloop voel je dat je heerlijk ontspannen bent!
  In de zomer worden bij mooi weer de lessen in de prachtige tuin gegeven.

  Hartelijke groeten, Tonny Eusterbrock

 4. Zaterdag 1 juli een ontspanningsdag gevolgd bij Inge. Een heerlijke en goed verzorgde dag gehad is zeker een aanrader om te doen.

 5. Zaterdag 23 september hebben mijn vriendin en ik een vriendinnen ontspanningsdag gevolgd bij Inge. Al vanaf het eerste moment voelden we ons op ons gemak en hebben door de dag heen een goed beeld gekregen wat yoga allemaal in kan houden.
  Dat ging van uitleg, chakra’s, onze deugden tot ontspanningsoefeningen. Heel gevarieerd, maar het stemde allemaal mooi op elkaar af. Het mooie weer, maar zeker ook dankzij een prachtige tuin, konden we in de middag buiten onze les vervolgen.
  Dank je wel Inge, we willen graag nog een keertje meedoen…

 6. Zaterdag 23 september heb ik een ontspanningsdag gevolgd bij yogatuin Rheden. Ik heb genoten van begin tot einde. Op een persoonlijke en professionele manier heeft Inge ons geinformeerd over Yoga, ons kennis laten maken met Yoga oefeningen en heerlijk verwend met een heerlijke lunch en volop ontspanning.
  Inge is ervaren, stemt af met de doelgroep en heeft met haar persoonlijke benadering een mooi concept neergezet.

 7. Op 27 november en 14 december konden ik en mijn collega’s, in het kader van verzuimpreventie, op onze eigen school kennismaken met yoga en mindful yoga middels een workshop van Inge.
  Wauw, wat een leuke en ontspannen ervaring!
  “Superleuk”, “gaaf dat dit gewoon op school kan”, “ik ben helemaal zen” en “misschien is dit wel iets voor mij” waren zomaar wat reacties.
  Inge, bedankt voor je flexibiliteit, enthousiasme, rust en prettige manier van begeleiden van deze workshops.

  Groet,
  Annemiek Kienhuis

 8. Gefeliciteerd het eenjarig bestaan van Yogatuin Rheden! Een jaar geleden ben ik begonnen, niet echt wetende wat ik moest verwachten. Chaos in mijn hoofd en een lastig lijf. Gewoon op een dunne yogamat liggen lukte niet, laat staan ontspannen. Maar toch doorgezet met een tas vol zelf meegebrachte kussens en een zelfgemaakt matrasje. Van gewoon Yoga naar Yoga-light gegaan incl. de volle tas met kussens, en beetje bij beetje begon ik het verschil te merken. Zowel in hoofd als lijf. Nu een jaar verder kan ik bijna zonder een matras/kussens, kan in de kleermakerszit zitten en heb weer vertrouwen in me lijf. Maar wat nog fijner is dat ik me hoofd kan legen, kan ontspannen en kan genieten! Inge, dank voor je deskundigheid, je vertrouwen en rust.
  En voor mensen die het een keer willen proberen, of na een keer denken; dit is het niet…..zet door! In je eigen tempo, je eigen gevoel, het breng je zoveel meer!
  Ik ga met heel veel plezier door!

 9. Afgelopen zaterdag heb ik met drie bevriende buurvrouwen een vriendinnenarrangement bij Inge gedaan, ik had dit cadeau gekregen voor mijn verjaardag. We vonden het alle vier heel fijn, het was afwisselend. Met een beetje theorie, inspanning, ontspanning, stilte, muziek, samen en alleen en op t einde ook nog wat lekkers. Het was t leukste cadeau dat ik dit jaar kreeg 💝

Geef een reactie