HOE ZIET EEN YOGALES ERUIT?

De yogales is in een bepaalde volgorde opgebouwd:
  • Na een korte ontspanning starten we met ademhalingsoefeningen. Deze ademhalingsoefeningen helpen om het hoofd leeg te maken, het concentratievermogen te verbeteren en de komende yoga-oefeningen met meer bewustzijn te beleven.
  • Vervolgens is het belangrijk om het lichaam op te warmen als voorbereiding op de rest van de houdingen. Dit doen we bijvoorbeeld door de zonnegroet. Op het youtubekanaal van Yogatuin Rheden zie je een aantal oefeningen zodat je ze ook tussentijds thuis kunt doen. Bij de Mindful Yoga doen we geen warming up.
  • Daarna volgen Hatha yogahoudingen. Ik verwerk hierin ook oefeningen vanuit de Kundalini yoga en Deugdenyoga. Er is veel aandacht voor de adem. De adem brengt onze aandacht naar het huidige moment zodat je bewust wordt van de mogelijkheden van je lichaam en geest. Meer voelen en minder denken!
  • Bij Mindful Yoga volgt een aandachtsoefening om meer controle te krijgen over 'onproductieve' gedachten en emoties.  
  • We sluiten de les af met ontspanning.
  • De inhoud van iedere les is weer anders. En vaak werk ik met een thema.  

De lessen zijn als het mogelijk is buiten. Buiten yoga doen is heerlijk! Je voelt de wind in je gezicht, je ervaart de zon op je huid, je hoort de vogels fluiten, je ruikt het frisse gras. Alle zintuigen worden aangesproken waardoor de beleving van yoga nog intenser wordt. Als het weer minder is blijven we binnen in de studio.

Matjes en meditatiekussens zijn aanwezig. Kom in makkelijk zittende kleding. Neem een grote handdoek of een eigen matje mee en eventueel een bidon met water. Als je het leuk vindt mag je na de yogales een kopje thee blijven drinken.