WIE BEN IK

 

Mijn naam is Inge van Helvoort. Sinds mijn 20
ste doe ik aan yoga. Ik heb sindsdien kennis gemaakt met verschillende vormen van yoga, van Hatha yoga tot Kundalini yoga. Zo heb ik ook diverse manieren van lesgeven mogen ervaren bij verschillende docenten.  De een was vooral gericht op fysieke ontwikkeling en een andere meer spiritueel.

Yoga is een onderdeel van mijn leven geworden. Niet alleen tijdens de lessen maar ook in het dagelijks leven. Het betekent voor mij leven vanuit mijn diepste zelf, met liefde voor anderen en voor mezelf. Dit is elke dag weer een uitdaging en het lukt me steeds beter. Ik ben veel bewuster gaan leven waarbij genieten van het moment heel belangrijk is. Ik hou erg van buiten leven en vind het daarom fantastisch dat ik ook buiten les kan geven.

Na drie jaar een opleiding als verpleegkundige te hebben gevolgd heb ik de overstap gemaakt naar HBO gezondheidskunde. Jaren heb ik gewerkt als gezondheidsvoorlichter en vervolgens als teamleider en coach zelforganisatie. Het zelf helende vermogen van de mens heeft mijn passie. Hoe kun je zelf zorgen voor een gezond lijf en een gezond hoofd? Om zo meer balans, gezondheid en geluk te kunnen ervaren. De overstap naar yogadocent was voor mij een logisch vervolg waarin dit samen komt. 

Ik heb meerdere opleidingen gevolgd die raakvlakken hebben met yoga en mindfulness. Zo heb ik meerdere spirituele ontwikkelingsjaren bij Ananda Yogacentrum in Ellecom gevolgd. Heb ik de Practitioner en Master NLP behaald bij Instituut Menz in Huissen en een mindfulnesstraining gedaan. De Hatha-docenten yogaopleiding heb ik gevolgd bij Arhanta Yoga. Dit is een internationaal erkende klassieke Hatha-opleiding onder leiding van de Indiase yogaleraar yogi Ram. Begin 2019 heb ik Access Bars® behaald. De laatste jaren heb ik me verder verdiept middels trainingen (deels online) zoals Yoga Nidra, Leren Loslaten en Traumaheling. 

Mijn persoonlijke ontwikkeling en werkervaring helpen me om nu yogadocent en eigenaar van Yogatuin Rheden te kunnen zijn. Ik ben heel dankbaar dat ik mijn ervaringen door kan geven aan mijn klanten.