WIE BEN IK

 

Mijn naam is Inge van Helvoort. Sinds mijn 20
ste doe ik aan yoga. Ik heb sindsdien kennis gemaakt met verschillende vormen van yoga, van Hatha yoga tot Kundalini yoga. Zo heb ik ook diverse manieren van lesgeven mogen ervaren bij verschillende docenten.  De een was vooral gericht op fysieke ontwikkeling en een andere meer spiritueel.

Yoga is een onderdeel van mijn leven geworden. Niet alleen tijdens de lessen maar ook in het dagelijks leven. Het betekent voor mij leven vanuit mijn diepste zelf, met liefde voor anderen en voor mezelf. Dit is elke dag weer een uitdaging en het lukt me steeds beter. Ik ben veel bewuster gaan leven waarbij genieten van het moment heel belangrijk is. Ik hou erg van buiten leven en vind het daarom fantastisch dat ik ook buiten les kan geven.

Van origine ben ik gezondheidsvoorlichter. Vanaf het begin van mijn loopbaan ben ik al bezig met het bevorderen van gezondheid en het voorkomen van ziekte. Vervolgens heb ik vijf jaar als teamleider en drie jaar als coach zelforganisatie gewerkt binnen de verslavingszorg.

Ik heb meerdere opleidingen gevolgd die raakvlakken hebben met yoga en mindfulness. Zo heb ik meerdere spirituele ontwikkelingsjaren bij Ananda Yogacentrum in Ellecom gevolgd. Heb ik de Practitioner en Master NLP behaald bij Instituut Menz in Huisen en een mindfulnesstraining gedaan. De Hatha-docenten yogaopleiding heb ik gevolgd bij Arhanta Yoga. Dit is een internationaal erkende klassieke Hatha-opleiding onder leiding van de Indiase yogaleraar yogi Ram. Onlangs heb ik Access Bars® behaald.

Mijn persoonlijke ontwikkeling en werkervaring helpen me om nu yogadocent en eigenaar van Yogatuin Rheden te kunnen zijn. Ik ben heel dankbaar dat ik mijn ervaringen door kan geven aan mijn klanten.