WORKSHOPS

Yoga Nidra 
Yoga Nidra is een techniek van diepe ontspanning waarbij je op een matje ligt. Je lichaam 'slaapt' en je geest is bewust aanwezig. De Yoga Nidra bestaat uit verschillende fases met ademhalings- en aandachtsoefeningen, het plaatsen van een sankalpa (een korte positieve intentie die zich richt op een probleem dat je wilt oplossen), het roteren van je bewustzijn door je lichaam en een visualisatie. Een 1/2 uur Yoga Nidra is te vergelijken met zo’n 2 - 3 uur slaap. In deze toestand kunnen spanningen namelijk geleidelijk worden losgelaten; spierspanningen, emotionele spanningen en mentale spanningen! Weer opgepept verlaat je de les. Een les duurt ongeveer een uur. We beginnen met yogahoudingen om het lichaam warm en los te maken. De Yoga Nidra zelf duurt ongeveer 30  minuten en we sluiten af met een kopje thee. 

Ontspanningsdag 
Een dag helemaal voor jou. We doen van 9.30 - 14.30 een mix van fijne oefeningen. Er is tijd voor jezelf en ook gezelligheid met anderen. Je kunt tussendoor genieten van een heerlijke lunch. Je hoeft geen ervaring met yoga te hebben. Ik heb de dag zo samengesteld dat het voor (bijna) iedereen haalbaar is. Een beetje kracht maar vooral herstellende en ontspannende oefeningen. Het is hiermee juist een heel laagdrempelige dag om (weer) kennis te maken met de rust in jezelf! Niks moet alles mag. En je na afloop voel je je weer heerlijk ontspannen en bijgetankt.

Wat kun je verwachten?
* Inloop met thee
* Korte uitleg over yoga en mindfulness
* Yoga met een thema
* Vrije tijd met koffie, thee, iets lekkers
* Mantra en een mindfulnessoefening
* Gezellige en lekkere lunch
* Yoga met een thema
* Eindontspanning: Yoga Nidra of een bodyscan

23 juni bestaat het ochtendprogramma uit een mindful yoga wandeling (bij mooi weer bij Rhederlaag). We doen daar yoga en mindfulnessoefeningen. 

Eerste zaterdag van de maand: wisselend programma
Iedere eerste zaterdag van de maand verzorg ik een les. Het zijn losse lessen waarvoor je je per keer kunt inschrijven. Het programma is wisselend. Zie hiervoor de agenda.

Vriendinnenarrangement
Gezellig met een groep vriend(inn)en een keer heerlijk ontspannen met een yogales? Kies dan dit vriendinnenuitje. Het basisarrangement duurt 2 uur. Na ontvangst geef ik een korte introductie over yoga. Hierna doen we een yogales van 1,5 uur. Het thema van de les is 'vriendschap' en we doen allerlei passende oefeningen zoals een ademhalingsoefening, yogahoudingen en een eindontspanning. Ook een aantal partneroefeningen, die als heel bijzonder en vrolijk ervaren worden. We sluiten vervolgens het uitje af met thee en iets lekkers. In overleg kunnen we het programma ook aanpassen tot bijvoorbeeld een hele ontspanningsdag of een mindful yoga wandeling toevoegen.

Workshop Yoga en essentiële oliën  
Deze workshop is een samenwerking tussen The Feel Good Factory en Yogatuin Rheden. Yoga en oliën hebben een positieve invloed op ons lichaam, geest en emoties. Ze versterken elkaar om zo specifieke klachten te voorkomen of om je gezond te houden. Je krijgt informatie over de werking en we doen yoga ondersteund door verschillende oliën. Na een fijne eindontspanning en een kopje thee ga je met een zelf gekozen oliesample én met nieuwe inspiratie naar huis. De workshop is geschikt voor iedereen: je hoeft dus geen ervaringen te hebben.

Dauwtrappen op Hemelvaartsdag 
We starten de Hemelvaartsdag met een yogales in de tuin. Met de dauw nog op de grond wordt dit een fijne en opfrissende start van de dag.

Hier vind je alle data van de workshops

Kijk hier voor de tarieven