WORKSHOPS

Yoga Nidra 
Yoga Nidra is een techniek van diepe ontspanning waarbij je op een matje ligt. Je lichaam 'slaapt' en je geest is bewust aanwezig. De Yoga Nidra bestaat uit verschillende fases met ademhalings- en aandachtsoefeningen, het plaatsen van een sankalpa (iets wat je graag wil bereiken), het verplaatsen van je aandacht door je lichaam en een visualisatie. Dit heeft een zeer helende werking op lichaam en geest.

Yoga nidra heeft dus veel mooie voordelen:
* Het geeft rust en ontspanning op een heel diep niveau
* Het zet het zelf herstellend vermogen van het lichaam weer aan
* Het helpt je om emoties en gepieker los te laten
* Op een dieper niveau zuivert het oude patronen en blokkades waar je in je leven last van kunt hebben

Dus hoe geweldig is dat, je ligt, je volgt gesproken aanwijzingen op en je ruimt je oude rommel op, wat wil je nog meer? Weer volledig ontspannen en opgepept verlaat je de les! Een les duurt ongeveer een uur. We beginnen met yogahoudingen om het lichaam warm en los te maken. De Yoga Nidra zelf duurt ongeveer 30  minuten en we sluiten af met een kopje thee. 

Ontspanningsdag 
Een dag helemaal voor jou. We doen van 9.30 - 14.30 een mix van fijne oefeningen. Er is tijd voor jezelf en ook gezelligheid met anderen. Je kunt tussendoor genieten van een heerlijke lunch. Je hoeft geen ervaring met yoga te hebben. Ik heb de dag zo samengesteld dat het voor (bijna) iedereen haalbaar is. Een beetje kracht maar vooral herstellende en ontspannende oefeningen. Het is hiermee juist een heel laagdrempelige dag om (weer) kennis te maken met de rust in jezelf! Niks moet alles mag. En je na afloop voel je je weer heerlijk ontspannen en bijgetankt.

Wat kun je verwachten?
* Inloop met thee
* Korte uitleg over yoga en mindfulness
* Yoga met een thema
* Vrije tijd met koffie, thee, iets lekkers
* Mantra en een mindfulnessoefening
* Gezellige en lekkere lunch
* Yoga met een thema
* Eindontspanning: verkorte Yoga Nidra of een bodyscan

23 juni bestaat het ochtendprogramma uit een mindful yoga wandeling (bij mooi weer bij Rhederlaag). We doen daar yoga en mindfulnessoefeningen. 

Eerste weekend van de maand: wisselend programma
Iedere eerste zaterdag of zondag van de maand verzorg ik een workshop. Het programma is wisselend. De meeste workshops duren ongeveer 5 kwartier. Sommige zijn langer van 2 tot 3 uur. Zie hiervoor de agenda.

Mindful Yoga wandelen
Af en toe verzorg ik een Mindful Yoga wandeling als workshop. Tijdens deze momenten zijn er regelmatig andere dingen te beleven dan tijdens de wandelingen op de dinsdagochtend. Soms is een wandeling vroeg in de ochtend, soms laat op de dag, soms op een bijzondere plek. De basis is gelijk en zie hiervoor Mindful Yoga wandelen

 Yoga workshop XL 
Een heerlijk lange les van 9.30 - 12.30 uur voor mensen die de ontspanningsdag net iets te lang vinden en wel iets meer willen dan een gewone les. 

Wat kun je verwachten?
* Hatha Yoga met yang en yin houdingen (kracht en stretch)
* Vrije tijd met koffie, thee, iets lekkers
* Mantra en/of een mindfulnessoefening
* Yoga Nidra of een bodyscan

Vriendinnenarrangement
Gezellig met een groep vriend(inn)en een keer heerlijk ontspannen met een yogales? Kies dan dit vriendinnenuitje. Het basisarrangement duurt 2 uur. Na ontvangst geef ik een korte introductie over yoga. Hierna doen we een yogales van 1,5 uur. Het thema van de les is 'vriendschap' en we doen allerlei passende oefeningen zoals een ademhalingsoefening, yogahoudingen en een eindontspanning. Ook een aantal partneroefeningen, die als heel bijzonder en vrolijk ervaren worden. We sluiten vervolgens het uitje af met thee en iets lekkers. In overleg kunnen we het programma ook aanpassen tot bijvoorbeeld een hele ontspanningsdag of een mindful yoga wandeling toevoegen.

Workshop Yoga en essentiële oliën  
Deze workshop is een samenwerking tussen The Feel Good Factory en Yogatuin Rheden. Yoga en oliën hebben een positieve invloed op ons lichaam, geest en emoties. Ze versterken elkaar om zo specifieke klachten te voorkomen of om je gezond te houden. Je krijgt informatie over de werking en we doen yoga ondersteund door verschillende oliën. Na een fijne eindontspanning en een kopje thee ga je met een zelf gekozen oliesample én met nieuwe inspiratie naar huis. De workshop is geschikt voor iedereen: je hoeft dus geen ervaringen te hebben.

Dauwtrappen op Hemelvaartsdag 
We starten de Hemelvaartsdag met een yogales in de tuin. Met de dauw nog op de grond wordt dit een fijne en opfrissende start van de dag.

Internationale Yoga Dag 21 juni
21 juni is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot de eerste Internationale Yoga Dag. Wereldwijd zijn er deze dag honderden yoga events en Yogatuin Rheden doet ook mee. Met elkaar doen we 21 Zonnegroeten waarvan de gewone, de lage en de aangepaste voor de light groep en een eindontspanning. Het doel van Yoga Dag is om bij te dragen aan een betere wereld die begint bij jezelf. Met yoga creëer je een positief effect op jouw directe omgeving.

Hier vind je alle data van de workshops

Kijk hier voor de tarieven