WORKSHOPS

Yoga Nidra (1 uur) of Yoga Nidra XL (1,5 uur)
Yoga Nidra is een techniek van diepe ontspanning waarbij je op een matje ligt. Je lichaam 'slaapt' en je geest is bewust aanwezig. De Yoga Nidra bestaat uit verschillende fases met ademhalings- en aandachtsoefeningen, het plaatsen van een sankalpa (iets wat je graag wil bereiken), het verplaatsen van je aandacht door je lichaam en een visualisatie. Dit heeft een zeer helende werking op lichaam en geest.

Yoga nidra heeft dus veel mooie voordelen:
* Het geeft rust en ontspanning op een heel diep niveau
* Het zet het zelf herstellend vermogen van het lichaam weer aan
* Het helpt je om emoties en gepieker los te laten
* Op een dieper niveau zuivert het oude patronen en blokkades waar je in je leven last van kunt hebben

Dus hoe geweldig is dat, je ligt, je volgt gesproken aanwijzingen op en je ruimt je oude rommel op, wat wil je nog meer? Weer volledig ontspannen en opgepept verlaat je de les! Een les duurt ongeveer een uur. We beginnen met yogahoudingen om het lichaam warm en los te maken. De Yoga Nidra zelf duurt ongeveer 30  minuten en we sluiten af met een kopje thee. 

Yoga wandelen (5 kwartier)
Af en toe verzorg ik een Mindful Yoga wandeling als workshop. Tijdens deze momenten zijn er regelmatig andere dingen te beleven dan tijdens de wandelingen op de dinsdagochtend. Soms is een wandeling vroeg in de ochtend, soms laat op de dag, soms op een bijzondere plek en soms in combinatie met iets anders. In de agenda zie je de data en tijden. De basis is gelijk en zie hiervoor Yoga wandelen.

Ademworkshop (5 kwartier)
In deze workshop hebben we extra aandacht voor ademhalingsoefeningen. We doen drie verschillende oefeningen: de volledige ademhaling als basis, één om je hoofd tot rust te brengen (wisselende neusademhaling) en één om je energieker te laten voelen (vuurademhaling). Daarnaast doen we een aantal yogahoudingen in combinatie met de adem. En we sluiten af met een ontspanningsoefening van Van Dixhoorn waarbij ook de adem een belangrijke rol speelt.

Workshop Yoga en essentiële oliën (2 uur)
Deze workshop is een samenwerking tussen Weer Blij met Mij en Yogatuin Rheden. Yoga en oliën hebben een positieve invloed op ons lichaam, geest en emoties. Ze versterken elkaar om zo specifieke klachten te voorkomen of om je gezond te houden. Je krijgt informatie over de werking en we doen yoga ondersteund door verschillende oliën. Na een fijne eindontspanning en een kopje thee ga je met een zelf gekozen oliesample én met nieuwe inspiratie naar huis. De workshop is geschikt voor iedereen: je hoeft dus geen ervaringen te hebben. Je kunt dit ook boeken voor een groep.

Workshop Yin Yoga en klankschalen (2 uur) NIEUW
Dit is een eerlijke ontspannen avond met rustige yoga en een prachtige klankreis.

Wat kun je verwachten?
*We starten met Yin yoga. Het is een les voor beginners. We houden de oefeningen ongeveer 2-3 minuten aan en daardoor kun je dieper in de houdingen komen. Deze houdingen werken door op het bindweefsel en zorgen voor een diepe stretch en ontspanning in je lijf. Als de oefeningen te lang voor je duren bied ik je alternatieven aan.
*Op een soepele manier gaan we over op de klankreis. Je hebt een moment de tijd om een lekker warm plekje voor jezelf te creëren met een slaapzak/deken en een hoofdkussen. Je gaat liggen of zitten zoals het voor jou het fijnst is. Je hoeft helemaal niets meer te doen. Alleen maar genieten! Danielle Willemsen zal je begeleiden in deze klankreis. Je luistert naar de klankschalen, instrumenten en haar stem. De trilling van de klanken hebben een helend vermogen op je lichaam en zullen je naar een diepe ontspanning brengen.
*We sluiten af met een kopje thee zodat je de tijd hebt om rustig aan bij de komen.

Yoga XL (3 uur)
Een heerlijk lange les voor mensen die de ontspanningsdag net iets te lang vinden en wel iets meer willen dan een gewone les. Een heerlijke ochtend om tot rust te komen en meer balans in je hoofd en lijf te ervaren.  De thema's zijn per keer wisselend. Soms meer nadruk op nek en schouders, soms wordt er een essentiële olie gebruikt of gaan we aan de slag met leren loslaten.

Wat kun je verwachten?
* Toelichting op het thema 
* Rustige yogales
* Vrije tijd met koffie, thee, iets lekkers
* Meditatie en/of mantra gericht op het onderwerp van de ochtend
* Yoga Nidra (diepe ontspanning en oppepper)

Ontspanningsdag (5 uur)
Een dag helemaal voor jou. We doen een mix van fijne oefeningen. Er is tijd voor jezelf en ook gezelligheid met anderen. Je kunt tussendoor genieten van een heerlijke lunch. Je hoeft geen ervaring met yoga te hebben. Ik heb de dag zo samengesteld dat het voor (bijna) iedereen haalbaar is. Een beetje kracht maar vooral herstellende en ontspannende oefeningen. Het is hiermee juist een heel laagdrempelige dag om (weer) kennis te maken met de rust in jezelf! Niks moet alles mag. En je na afloop voel je je weer heerlijk ontspannen en bijgetankt.

Wat kun je verwachten?
* Korte uitleg over yoga en mindfulness
* Yoga met een thema
* Vrije tijd met koffie, thee, iets lekkers
* Mantra en een mindfulnessoefening
* Gezellige en lekkere lunch
* Yoga met een thema
* Eindontspanning: verkorte Yoga Nidra of een bodyscan

Ontspanningsdag XL (hele dag)
Een dag helemaal voor jou. Ik heb de dag zo samengesteld dat het voor (bijna) iedereen haalbaar is. Het is hiermee een heel laagdrempelige dag om (weer) kennis te maken met de rust in jezelf! Niks moet alles mag. En je na afloop voel je je weer heerlijk ontspannen en bijgetankt.  We hebben veel tijd tussendoor zodat je je lekker even terug kunt trekken binnen of buiten in de tuin. Kom je met een ander dan heb je ook natuurlijk tijd om bij te kletsen. Er is veel ruimte op deze locatie met diverse zitjes (gezellige school in Oosterbeek). We gaan er samen een mooie dag van maken. 

Wat kun je verwachten?
* Inloop met thee en koffie (hele dag ter beschikking)
* Yoga
* Gezellige en lekkere lunch in buffetvorm (veel ruimte om alleen of samen te zitten)
* Yoga wandeling of bij slecht weer Mindful Yoga
* Pauze met thee en koffie en iets lekkers
* Yoga Nidra XL voor extra ontspanning

Vriendinnenarrangement (duur in overleg)
Gezellig met een groep vriend(inn)en een keer heerlijk ontspannen met een yogales? Kies dan dit vriendinnenuitje. Het basisarrangement duurt 2 uur. Na ontvangst geef ik een korte introductie over yoga, indien gewenst. Hierna doen we een yogales van 1,5 uur. Het thema van de les is 'vriendschap' en we doen allerlei passende oefeningen zoals een ademhalingsoefening, yogahoudingen en een eindontspanning. Ook een aantal partneroefeningen, die als heel bijzonder en vrolijk ervaren worden (alleen in overleg). We sluiten vervolgens het uitje af met thee en iets lekkers. In overleg kunnen we het programma ook aanpassen bijvoorbeeld een ander thema, een yoga wandeling toevoegen of de duur is verlengen. Minimaal aantal deelnemers is vijf personen. Willen jullie het uitje uitbreiden met een overnachting dan kan dat bij de buren in de B&B 'In den Bovenkamer'.

Individueel arrangement (duur in overleg)
We stellen in overleg een fijn programma voor je samen. Een mix van mogelijkheden: ademhalingsoefeningen, yoga, mindful yoga, mindful yoga wandeling, sessie Access Bars. Tussentijds een pauze met koffie/thee of een lunch. Zo organiseer je voor jezelf een heerlijke ontspannen dag(deel). Op basis van het programma en tijdsduur zal ik een offerte maken.

Yoga retraite / yogaweekend Winterberg (2 nachten)
Is een ontspanningsdag te kort voor je en wil je wel eens even helemaal weg? Dan is deze retraite misschien iets voor jou. Het vindt plaats bij gezondheidscentrum Savita in Winterberg Duitsland. Twee nachten met als optie nachten bij te boeken. Ieder dagdeel verzorg ik een heerlijk les: yoga, mindful yoga, yoga wandelen, een yoga nidra en je kunt een Access Bars sessie boeken. Verder is er vrije tijd voor jezelf of met de anderen. Vind hier meer informatie. 

Internationale Yoga Dag 21 juni
21 juni is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot de eerste Internationale Yoga Dag. Wereldwijd zijn er deze dag honderden yoga events en Yogatuin Rheden doet ook mee. Met elkaar doen we 21 Zonnegroeten waarvan de gewone, de lage en de aangepaste voor de light groep en een eindontspanning. Het doel van Yoga Dag is om bij te dragen aan een betere wereld die begint bij jezelf. Met yoga creëer je een positief effect op jouw directe omgeving. Deze yogales wordt altijd verzorgt in de tuin ongeacht het weer.

Hier vind je alle data van de workshops

Kijk hier voor de tarieven